"Het is belangrijk dat de gelijkenis zeer treffend is en het portret een ziel heeft."

Het tekenproces

Er wordt voornamelijk gewerkt in opdracht, aan de hand van foto's. Een opdracht kan bijvoorbeeld een gedenkportret zijn van een geliefde, een huwelijksportret, of van uw baby of kleinkind. Een samengesteld familieportret, het tekenen van handen, maar ook een huisdier laten portretteren is geen enkel probleem. 


Het maken van een tekening is een creatief proces waar veel tijd en aandacht heen gaat. Om het karakter van de geportretteerde naar voren te kunnen laten komen is gevoel en aandacht nodig. Bij een dergelijke investering dient u te denken aan een bedrag vanaf € 925,- voor een enkel portret, op groot formaat.* Per extra portret op hetzelfde doek, kunt u rekenen op een meerprijs van € 450,-. 

Voorbeeld : een dubbelportret van twee personen van een formaat van ca 60 x 80 cm heeft een tarief van (925 + 450) € 1375,-

*Voor een kleiner formaat geldt een lager tarief.

Een portret wordt geleverd in een mooie fotolijst met standaardglas. 

Er wordt uitsluitend gewerkt met behulp van fotomateriaal. Samen met de opdrachtgever wordt de maat bepaald. In goed overleg komen we samen tot de juiste beslissing voor u wat betreft papier kleur en omlijsting, maar als u het even niet weet kunt u het overlaten aan de ervaring die ik inmiddels heb om tot een prachtig eindresultaat te komen. 

Hieronder ziet u een voorbeeld van het tekenproces. Deze opdracht bestond uit het samenbrengen van de opa, en de kleinzoon op een doek. Een gedeelde passie, en een mooie herinnering aan opa. Ook dit is een zo genoemd gedenkportret.Wilt u ook zo'n portret laten maken?