" Als klein kind was ik al eigenwijs en creatief. En dat ben ik nog."

Biografie en cv

Als kind was ik al iets meer op mezelf en zeer creatief. Het duurde niet lang voordat ik precies natekende wat ik zag, en dagen lang op mijn kamer zat, de tijd vergeten, vol opgegaan in hetgeen dat ik aan het maken was. Op de basisschool mocht mijn tekening ook zelden mee naar huis omdat de leraar hem wilde ophangen achterin de klas. 
Daar was ik dan teleurgesteld over omdat ik het zo graag aan mijn moeder wilde laten zien, maar de meester was te trots. ''  Jij moet illustrator worden, zei hij. ''

Ik wilde toch liever vastigheid en heb jaren gezocht naar de studie en baan die bij me paste. Ik heb diverse kunstacademies geprobeerd maar vond al snel dat het anders moest en had weinig geduld me aan te passen aan de leraren. Werken met houtskool vond ik het ergste. Ik begreep het nut niet van dagenlang vuilnis natekenen met houtskool en je werd nog vies ook. Inmiddels zit ik onder de zwarte vlekken wanneer ik sta te tekenen. 
Ondanks de kritiek van leraren op de verschillende kunstacademies omdat ik gebrek zou hebben aan talent ben ik doorgegaan met tekenen en heb steeds mijn werk gedeeld op social media. 
Al gauw kwam de vraag of ik ook eens een tekening voor iemand wilde maken en dat is zo gegroeid. Inmiddels werk ik met een wachtlijst en geef ik vooral veel tekencursus.

Curriculum Vitae


Na het voortgezet onderwijs in 2001 heb ik een cursus modeltekenen gevolgd in
Den Haag op de Koninklijke Academie voor beeldende kunst.

Een jaar later ben ik aangemeld voor de toelatingsprocedure op de Willem de Kooning kunstacademie in Rotterdam en toegelaten. Daar ben ik richting mode gaan studeren. 

In 2009 heb ik de opleiding grafisch vormgeven gevolgd en ben ik in 2011 gaan werken als vormgever.

In 2011 heb ik een schildercursus klassiek portret gevolgd bij Hanneke Naterop in Parkvilla Alphen aan den Rijn. Ik heb daar diverse cursussen gevolgd.

In 2012 De Amsterdamse Hogeschool voor kunsten, cursus richting docentschap.

In 2019 ben ik gestart als docente tekenen in het middelbaar onderwijs. Daar ben ik begonnen met het opzetten van creatieve cursussen. Het hoofddoel was, de leerlingen dichter bij zichzelf te laten komen en de creatieve kant verder te ontwikkelen. Voor de een heeft creatief zijn een rustgevende en helende functie, voor de ander levert het ''anders denken'' op. Dat gebeurt op natuurlijke wijze wanneer kinderen creatief bezig zijn.
In de toekomst wil ik meer exposeren, nog steeds veel betekenen voor nabestaanden door hun geliefde te portretteren, en anderen verder helpen met zoveel mogelijk uit zichzelf halen op het gebied van tekenen en schilderen. 

2021    Deelname aan Sterren op het Doek, NPO1.  Afl. Frank Boeijen. https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/sterren-op-het-doek/frank-boeijen/POW_04876347/

2019 Workshops realistisch portrettekenen in Alphen aan den Rijn voor volwassenen, beginners en gevorderd. Dit heb ik ca 10 workshops gedaan.
2019  Docente tekenen en schilderen in cursusverband. Ik heb hier een module opgezet voor de basisschool. Leeftijdsgroep 10-12 jaar, in de vorm van tekenen en schilderen na school ter vervanging van BSO. Groepsgrootte ca 26 leerlingen, 1 keer per week. Dat heb ongeveer twee jaar gedaan.
2021   Docente realistisch portrettekenen bij Parkvilla Alphen aan den Rijn.
Hier verzorg ik tekencursus grafiet voor volwassenen. Het aantal lesdagen varieert tussen 2 en 5 keer per week.
2021    Docente realistisch portrettekenen zwart wit.
2022 Gestart als privé docente portrettekenen en het individueel begeleiden van talenten, ca een keer in de week op locatie.
2022  Docente portrettekenen kinderen maart t/m juni in Parkvilla Alphen aan den Rijn.
2022  Docente portrettekenen in zwart wit, volwassenen maart t/m juni in Parkvilla Alphen aan den Rijn.
2023 Gestart als docente bij het CMK op projectbasis. Basisonderwijs de Vaart in ter Aar, leeftijd 4-6 jaar en 10-12 jaar.
CMK project bij de St. Micheals school, leeftijd 10-12 jaar
CMK project bij de Stromen summerschool leeftijd 8-12 jaar.
2023  Docente bij Stichting Triggr in Ter Aar in samenwerking met de Volksuniversiteit. waar ik 2 tot 3 keer per week les geef. Daarnaast verzorg ik hier ook themaworkshops, modulecursussen die ik ontwikkel.
2023 Dier en botanisch tekenen met pastel in workshops en cursusverband bij Stichting Triggr in Ter Aar, voor beginnend en gevorderd.
2024 Docente portret volwassenen, en kinderen Triggr Ter Aar, heden.
2024 Workshopserie dier pastel in groepsverband. 10 cursisten, 3 dagen.
2024 Docente realistisch portret Parkvilla Alphen aan den Rijn. januari-heden.
2024 Docente realistisch portrettekenen Volksuniversiteit Leiderdorp.  Februari-heden

Plannen 2025
2025 Cursus pastel 10 lessen serie Alphen aan den Rijn.
2025 Cursus portret zwart wit, en schilderen voor volwassenen.
2025 Workshops op locatie, tekenen met pastel.  
2025 Exposities, en het maken van een online lesprogramma.


Exposities

2021   Expositie 12 juli t/m 26 augustus Parkvilla Alphen aan den Rijn.

2021   Docentenexpositie 27 aug t/m 6 september Parkvilla. 

2021   Sta art Alphen aan den Rijn oktober tm december

2022   April t/m eind juni, Fysiopraktijk Bakker en Vos in Ter Aar. 
2022  Juli t/m eind september, Fysio Bakker en Vos in Nieuwkoop.
2023  Alphens Art event bij de werf  9/10/11 juni.
2024  Expositie Bibliotheek Rijn en Venen Alphen aan den Rijn 18 mei t/m 11 juni.
2024  Expositie Reghthuys Nieuwkoop 27 mei tm 2 juni. 

Heeft u een vraag?